Yin Yoga pentru articulații sănătoase

Ce este Yin Yoga

Yin Yoga este cursul de care îmi amintesc și acum cu mare drag, o experiență ce a avut loc in urmă cu câtiva ani, în Polonia. Mai mult decât partea fizică a lecțiilor, am fost surprinsă de emoțiile atât pozitive cât și negative care m-au încercat, de eliberarea și linistea pe care o simțeam la sfârșitul fiecărei practici.

Este un stil relativ nou din ce în ce mai apreciat pentru beneficiile sale. Dacă ai curiozitatea să-l încerci, următoarele randuri sper să te convingă.

Există posibilitatea de a rezona cu acest stil de Yoga!

Beneficii:

  • Îmbunătățeste flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor.
  • Aduce un aport mai mare de colagen în ligamente.
  • Susține densitatea osoasă și previne osteoporoza.
  • Îmbunătățeste circulația sangvină.
  • Aduce o stare de calm și echilibru în corp și minte.
  • Armonizează trăirile interioare și oferă o stare de liniște.

Yin Yoga a fost introdusă de Paulie Zink în anii ’70, cunoscută pe atunci drept Taoist Yoga. Ani mai târziu, Paul Grilley și Sarah Powers au promovat și făcut cunoscut acest stil sub denumirea de Yin Yoga. Cei doi au îmbinat partea fizică a menținerii timp îndelungat a asanelor, cu teoria meridianelor corpului, așa încât, structurile fizice și energetice ale corpului să fie conectate prin sistemul chakrelor.

Yin Yoga are la bază conceptul taoist al Yin și Yang, principii opuse și complementare în natură. Yin este aspectul stabil, nemișcat,rece, ascuns al lucrurilor. Yang este aspectul în mișcare,cald, mobil.

În organism, țesuturile conjunctive relativ rigide (tendoane, ligamente, fascia) sunt yin, în timp ce mușchii și sângele sunt yang.

O clasă de Yin Yoga constă de obicei într-o serie de poziții pasive, realizate așezat sau culcat, ce sunt menținute 3-5 minute,uneori și mai mult.

Corpul experimentează stări și trăiri diferite, cum ar fi: senzație de frig, furnicături,ușoare dureri,dar și provocarea cu tine însăți (însuți), de a ramane liniștit și nemișcat în poziția de Yoga.

La nivel emoțional, sentimente cum ar fi: tristețe, fericire, anxietate, plictiseală, iși pot face simțită prezența. Acest lucru este normal și încurajat, deoarece corpul și mintea eliberează tot ce a fost suprimat până atunci.

Temperatura corpului poate scădea in timpul practicii,așa încât este indicat să îți acoperi corpul la partea de meditație, care încheie clasa de Yin Yoga.

Ca notă de final, Yin Yoga poate fi practicată de oricine, indiferent de vârstă. De mare ajutor sunt accesoriile Yoga folosite in acest tip de clasă, cum ar fi perne și cărămizi, pentru a adapta intensitatea pozițiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =

0

Your Cart