Descoperă beneficiile și proprietățile semințelor Rudraksha

Colierele Rudraksha au fost purtate de înțelepți și yoghini, din cele mai vechi timpuri și sunt considerate o comoară divină neprețuită, aducătoare de sănătate, bucurie, bunăstare. În limba sanscrită, Rudra este una dintre denumirile zeului Shiva, iar “ ksha” înseamnă lacrimi, astfel încât, rudraksha poate fi tradus ca „Lacrimile lui Shiva“.

Conform scripturilor Vedice, Shiva medita profund pentru bunăstarea omenirii și trezindu-se odată din meditație, ochii îi lăcrimau,  lacrimile lui reprezentând suferința oamenilor. Prin atingerea pământului, aceste lacrimi au luat forma semințelor care au germinat și au dat naștere copacului Rudraksha (Elaeocarpus ganitrus). Semințele uscate din acest copac formează mărgelele sacre Rudraksha.

Textele Vedice spun că aceste margele sunt dotate cu puteri cosmice, ce înnobilează sufletul și îndrumă spre calea ascensiunii. Shiva însuși este înfățișat purtând mereu mărgelele Rudraksha pe cap, brațe și mâini. Meditând cu Rudraksha, sau doar purtându-le, vei remarca urmatoarele beneficii:

  •   abilitate crescută de concentrare
  •   claritate și pace a minții
  •    îmbunătățirea memoriei
  •   ameliorarea stresului și anxietății
  •   creșterea tonusului
  •   echilibrarea sistemul nervos
  •   protecție divină
  •   creșterea abundenței și a prosperității.

De ce sunt folosite Rudraksha Mala Beads pentru meditație?

Yoghinii și înțelepții, poartă mereu aceste coliere din semințe Rudraksha, ei dedicându-și o mare parte a timpului in scopul meditatiei. Practica regulată a meditației de tip japa, încorporează utilizarea unei mala și a unei mantre.

Mala reprezintă șiragul de mărgele si in mod tradițional, conține 108 mărgele, ce ajută la concentrarea mintii asupra meditatiei.

În acest fel, vei putea intra într-o stare de spirit meditativă, fără gânduri sau distrageri nedorite.

Ce este meditația japa?

Cuvântul sanscrit „japa” înseamnă „cântând repetat o mantră”, dar înseamnă și „meditație prin concentrarea asupra unui obiect al divinității”. Mala este folosită ca modalitate de rugaciune spirituală, trecând cu degetele prin fiecare mărgea până la ultima, se completează o rundă de meditație japa.

Mantra, la randul ei, reprezintă o combinație de sunete, menite să liniștească și să elibereze mintea de tensiuni negative. Aceste minunate coliere sunt lucrate manual, din semințe autentice Rudraksha. Ele sunt inspirate de tradiția yoghină și sunt perfecte pentru practicarea meditației japa.

Alege colierul care corespunde intențiilor tale și poartă-l cu credință, pentru a descoperi efectele sale binefăcătoare.

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =

0

Your Cart