Yoga nu este o metodă de a face ceva, ci un fel de a fi.

Spune NU plasticului!

Ca practicant și instructor yoga, am folosit ani la rând, probabil ca și tine, o saltea oarecare din PVC, cu miros de plastic, colțurile permanent ridicate, alunecoasă și ciupită peste tot, deloc practică cu alte cuvinte. Mai mult, când eram întrebată ce saltea este mai bună și potrivită practicii yoga, realizam că nu am un răspuns adecvat, nu știam ce să recomand.

Și-atunci mi-am zis: De ce să nu creez un magazin online, care să ofere o alternativă sustenabilă tuturor celor ce-și doresc să spună NU plasticului în practica yoga? Așa a început povestea mea, cu câteva saltele, apoi alte câteva accesorii atent lucrate, frumoase dar și utile, pentru o folosire îndelungată.

Dacă yoga ne face să ne simțim atât de minunat în corp și minte, atunci și alegerile noastre vor veni din suflet, ca o completare a stării noastre de armonie. Așa, rămânem conectați cu natura, trăim frumos și sănătos.

Comunitatea yoga este în continuă creștere, la nivel global numărând peste 300 de milioane de practicanți. Asta înseamnă tot atâtea saltele și accesorii yoga folosite. Majoritatea sunt fabricate din materiale toxice, dăunătoare corpului, care nu pot fi reciclate, sau au un proces costisitor de reciclare, ajungând astfel în mediul înconjurător, apoi în oceane.

Și pentru că viitorul nu sună prea promițător, tot mai multe companii din domeniul yoga trec pe verde, caută solutii alternative care să protejeze natura. Se folosește plută și cauciuc natural, iută și bumbac organic în fabricarea produselor, este susținută ideea de  ”zero packaging”, pentru mai puțin plastic și risipă de hârtie.

Dacă și tu rezonezi cu tot ce am povestit mai sus, te invit să descoperi produsele pe care eu le îndrăgesc, le folosesc și le recomand din suflet.

Hai să fim eco, nu pentru că e la modă, ci pentru că ne gândim la viitorul nostru, al celor dragi, al pământului, pentru că vrem să fim parte din poveste!

 

Namaste!

Simina Oprea
Fondator BeFit Studio