De ce să investesc în propria saltea de Yoga

 

Mergi la sală pentru cursurile de yoga?

Nu te simți confortabil să folosești o saltea pe care au mai exersat, poate, sute de persoane?

Mirosul de plastic al saltelei pe care îl inspiri de fiecare dată, este deranjant?

Atunci, e timpul să investești în propria saltea de yoga pe care să o folosești cu plăcere la sală, dar și acasă.

Piața autohtonă nu oferă multe opțiuni la capitolul saltele yoga, de aceea îți propun 5 criterii care să te ghideze în a face cea mai bună alegere.

1. Optează pentru calitate

Când vine vorba de a cumpăra salteaua potrivită, pur și simplu nu poți compromite calitatea. O saltea de calitate inferioară, se va deteriora repede, nu va oferi stabilitatea și confortul necesar.

Alege calitatea în detrimentul prețului atrăgător și pe termen lung îți vei da seama că de fapt ai economisit, putând folosi o saltea calitativă, chiar și ani la rând.

2. Alege materialul potrivit

Suntem înconjurați de plastic în viața de zi cu zi, fără ca măcar sa realizăm de cele mai multe ori. Unele saltele de yoga sunt fabricate din materiale ce conțin PVC, TPE, sau alte forme de substanțe nocive, ce pot afecta sănătatea, nu pot fi reciclate și dăunează mediului înconjurător.

Din fericire, există și companii care se orientează spre materiale naturale, ecologice și reciclabile, în fabricarea saltelelor de yoga și nu numai.

Pluta, cauciucul natural, iuta, sunt variante de luat în calcul.

3. Grosime și greutate

Pe lângă yoga, salteaua este folosită și pentru Pilates, sau alte exerciții la sol.

Pentru practica yoga, salteaua trebuie să fie mai subțire, de aproximativ 3 mm, oferind echilibrul perfect pentru pozițiile stând în picioare.

Dacă te îndrepți către pilates, sau exerciții la sol, o saltea de 3- 8 mm, îți oferă suficientă susținere pe articulații și îți amortizează mișcările pe coloana vertebrală.

În cazul celor ce călătoresc, recomand o saltea ușor de rulat și purtat, între 1,5-3 mm grosime. De obicei aceste saltele sunt recomandate celor obișnuiți cu practica yoga.

4. Aderență

Este frustant și obositor să tot aluneci pe saltea, deși îți ștergi palmele și tălpile de nu știu câte ori. Îți pierzi focusul și atenția, mai mult execuția posturilor poate fi influențată de alunecarea pe saltea.

Compoziția materialul de tip inferior, din care este fabricată salteaua, este motivul lipsei de aderență. În funcție de stilul de yoga practicat, poți transpira mai mult sau mai puțin, așa încât ai nevoie de o saltea cu aderență ridicată, care să te suțină cu adevarat indiferent ce stil de yoga practici. Alege materiale naturale, cum ar fi pluta și nu vei mai aluneca niciodată.

5. Culoare și design

Cu siguranță, salteaua pe care o alegi trebuie să placă ochiului, doar o vei purta cu tine peste tot și o vei folosi aproape zilnic. Asigură-te pe cât posibil că s-au folosit coloranți naturali de origine vegetală pentru colorarea saltelei. Alege culoarea și designul care se potrivesc gustului și personalității tale.

Namaste!

2 thoughts on “De ce să investesc în propria saltea de Yoga

  1. Lillia spune:

    Buna!
    Salteaua yoga se poate folosi si pe plaja, pe sezlong in loc de prosop?
    Nu se deterioreaza de la soare sau apa?
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 17 =

0

Your Cart