Ce este Perna Yoga și cum se folosește în practica Yoga?

Perna Yoga este un accesoriu util în practica Yoga, folosit din ce în ce mai mult în studiouri, dar și acasă, în spațiul personal al fiecărui practicant. Acest accesoriu oferă confort și suport anumitor posturi Yoga și este un real ajutor pentru sesiunile de meditație și respirație.

Perna Yoga poate avea formă rotundă, semirotundă, cilindrică sau dreptunghiulară, diferite dimensiuni și greutăți. De obicei este umplută cu bumbac sau semințe și cereale variate, pentru a facilita folosirea ei.

Personal, am descoperit avantajele folosirii Pernei Yoga în practica Yin Yoga, unde posturile sunt menținute timp îndelungat. Presiunea ușoară a pernei pe un anumit segment al corpului înlesnește aprofundarea posturii respective, sau, din contră, susține poziția corpului, pentru a încuraja eliberarea totală a musculaturii, sprijinirea articulațiilor, oferind libertate și spațiu în respirație.

Perna Yoga conferă o susținere deosebit de utilă în timpul sarcinii, sau în scop terapeutic, pentru durerile de spate, articulații rigide și mobilitate redusă. Folosirea acestui accesoriu Yoga, permite organismului să se așeze lejer, iar minții, să se linistească.

Puteți încerca acasă, câteva posturi, cu ajutorul Pernei Yoga! ?

1. SUPPORTED BACKBEND: Orientează Perna Dreptunghiulară Yoga, așa încât întreaga coloană vertebrală să se ruleze de-a lungul ei, cu sprijin pentru cap, dacă este necesar. Lasă-ți brațele și picioarele relaxate pe podea. Este o postură minunată pentru relaxarea umerilor, a musculaturii pectorale, ajutând la diminuarea durerilor de spate.

2. SUPPORTED EASY POSE: Stai cu picioarele încrucișate pe Perna Rotundă Yoga, glezna dreaptă peste cea stângă și genunchii flexați. Cu spatele în poziție dreaptă, respiră și susține postura 3-5 minute, apoi repetă, cu glezna stângă peste cea dreaptă. Este o postură potrivită celor care stau la birou timp îndelungat, sau simt rigiditate în articulația șoldurilor.

Dacă poți renunța la comoditatea canapelei, preț de câteva minute zilnic și folosești în schimb Perna Yoga, vei observa că ai o poziție posturală mult mai bună. Că întregul organism simte o eliberare și ușurare în articulații. Sistemul nervos se va domoli, iar respirația va deveni mai conștientă.

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 4 =

0

Your Cart