Fii eco! Folosește o saltea yoga din plută naturală

Se vorbește din ce în ce mai mult despre nocivitatea materialelor plastice produse în masă. Se recomandă evitarea folosirii lor în viața de zi cu zi. Plasticul se descompune extrem de greu în mod natural, poluând astfel mediul înconjurător și apele planetei, iar prin ardere eliberează toxine dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Este și cazul saltelelor de yoga fabricate din plastic sintetic și vă sfătuiesc să nu le cumparați. Nu doar din cauza toxicității materialelor folosite, ci și pentru că nu pot fi folosite în deplină siguranță.

Comunitatea yoga se implică, ia atitudine și spune NU plasticului! Yoghini pasionați și oameni cu inițiativă, au inceput să dezvolte alternative ecologice, sustenabile, de o calitate superioară.

Așa au apărut pe piață, saltelele de yoga fabricate din plută naturală, căci despre ele vreau să vă vorbesc.

Salteaua este templul fiecărui practicant yoga, este spațiul unde respiră liber și se regăsește.

Personal folosesc o saltea din plută naturală și vreau să împărtășesc cu voi alegerea mea, în cele ce urmează:

  • Pluta oferă aderență excelentă

Nimic nu este mai frustant și epuizant decât să aluneci pe saltea, în posturi cum ar fi Downward Facing Dog sau Warrios Poses, nu-i așa? Sigur vi s-a întamplat și vouă de nenumărate ori.

Ei bine, pluta se află la polul opus. Prin eliberarea unui compus ceros cunoscut sub numele de Suberin, cu cât transpiri mai mult, cu atât crește aderența la contactul cu suprafața saltelei. Adio alunecare!

  • Pluta are un sistem de auto-curățare

Pluta este în mod natural antimicrobiană. Ea conține compuși numiți fenoli, care ucid bacteriile și ciupercile. Acest lucru păstrează salteaua curată, fără miros de transpirație. Plasticul sistetic absoarbe și reține mirosurile rele, in timp ce pluta respinge în mod natural mirosurile și emite un parfum foarte subtil de lemn. Salteaua din plută naturală este indicată și studiourilor de yoga, prin faptul ca se păstrează curate și rezistente pentru mult timp.

  • Pluta oferă stabilitate

Suprafața de plută are o textura unică, care este atât elastică, cât și fermă. Milioane de bule mici de aer din fiecare celulă a plutei, acționează pentru a amortiza și sustine greutatea corpului, așadar veți putea practica chiar și cele mai exigente posturi.

  • Pluta este catifelată la atingere

Pluta se simte grozav pe piele și în sfarsit nu mai rămâi cu modelul saltelei imprimat pe piele. Pluta are o textură catifelată și nelipicioasă, iar calitatile ei hipoalergenice sunt de ajutor persoanelor cu pielea sensibilă. Deși moale la atingere, pluta rămâne rezistentă în timp și își merită banii investiți.

  • Pluta este sustenabilă

Pluta este o materie primă naturală, 100% biodegradabilă, reciclabilă și regenerabilă. Pluta este recoltată prin îndepărtarea scoarței stejarului de plută. Arborele nu este afectat (nici un copac nu este tăiat pentru a produce plută) și mai mult decât atât,poate să absoarbă până la de 3 ori mai mult CO2 din aer, oferind un efect pozitiv în combaterea încălzirii globale.

Dacă vă gândiți să reduceți folosirea materialelor plastice, să contribuiți la un viitor mai ecologic, acesta ar putea fi un moment bun pentru a examina alternativele. Salteaua din plută naturală este alegerea ideală pentru practica yoga și o investiție pentru ani buni.

Eu sunt tare încantată de alegerea mea, că pot fi acea  părticică ce contribuie la un mediu înconjurător mai sănătos.

Știu că nu se face primavara cu o “saltea” , dar sunt convinsă că în timp, vom fi mai responsabili și mai conștienți de alegerile pe care le facem.

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 7 =

0

Your Cart