3 Posturi Yoga simple, pentru imunitate

Trecerea de la un anotimp la altul aduce schimbări la nivel fizic și emotional. Fiecare dintre noi, resimte diferit aceste modificări. Putem spune că este modul naturii de a ne reaminti să fim grijulii, să îmbrățișăm aceste schimbari conștient și cu deschidere.

Toamna spre exemplu, vine cu o stare de oboseală, articulații dureroase, piele uscată și iritată, epuizare psihică,  toate fiind simptome ale unui ușor dezechilibru imunitar. Cu un strop de grijă de sine, alimentație echilibrată, hidratare optimă și sport, putem să ne adaptăm “vântului de toamnă” și să ne bucurăm totuși acest sezon plin de culoare și frumusețe.

Cum vine Yoga în ajutor?

Yoga practicată frecvent, susține sistemul imunitar și-l ajută să funcționeze corespunzător. Yoga întărește organismul, relaxează mintea prin respirație și ne aduce spiritual în armonie cu sinele și mediul înconjurător.

Când vorbim de imunitate, anumite posturi Yoga permit stimularea organelor și ritmul în care acestea funcționează. Astfel, suntem mai pregătiți să luptăm cu virușii și bacteriile, prin condiționarea sistemului respirator,  limfatic și digestiv.

Chakra Inimii este guvernanta unui sistem imunitar fericit, de aceea posturile yoga ce activează această chakră, sunt benefice.

3 posturi Yoga pentru imunitate

1.Downward Facing Dog ( Adho Mukkha Svanasana) – activează și vitalizează întreg organismul, prin circulația sangelui în întreg corpul. Deschide zona toracelui pentru a permite o respirație profundă și, ameliorează presiunea la nivelul sinusurilor afectate de răceli și infecții.

2. Cobra Pose (Bhujangasana) – stimulează timusul, glanda responsabilă pentru bunul mers al sistemului imunitar, reduce stresul și starea de oboseală. Este o postură minunată pentru a deschide zona inimii, în timp ce ameliorează durerile de spate.

3. Balasana (Child’s Pose) – probabil cea mai iubită postură yoga, Child’s Pose tonifică musculatura abdominală, stimulând astfel digestia și procesul de eliminare a toxinelor. Relaxează coloana vertebrală, calmează mintea și prin natura ei oferă o stare de liniște și siguranță.

Sfaturi practice

  • Dacă vremea permite, antrenează-te în aer liber,să te bucuri de energia iubitoare a naturii și a elementelor ei.

  • În spațiul casei tale, creează o atmosferă relaxantă, așează-te pe salteaua de Yoga și acordă-ți atenție și timp.

  • Susține fiecare postură câteva minute, respiră și observă modificările sau schimbările la nivel fizic și emotional.

  • Crește-ți vibrația energetică, făcând lucruri care îți plac: ascultă muzică, meditează, gătește, cântă, dansează, îmbrațișează și lasă-te îmbrățișat cât mai des.

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × two =

0

Your Cart