Yoga in doi – 5 beneficii

Beneficiile yoga sunt cunoscute și apreciate de majoritatea celor care o adoptă in viețile lor. Asanele, tehnicile de respirație, conștientizarea prezentului, toate aduc echilibru în corp, minte, suflet.

Yoga înseamnă ” Uniune ” și este exact ce își propune Yoga în doi, fie că este vorba de partenerul de viață, de copilul tău, un prieten sau un membru al familiei. Acest stil este eliberator și aduce o notă “picantă”, dar creativă celor care o încearcă.

Yoga în doi este o modalitate incredibilă de apropiere cu persoana dragă. Aduce zambetul pe buze, înnobilează sufletul, consolidează sentimentul de încrederece și comunicare.

Avantajele sunt extraodinare pentru relația ta:

1. Dezvoltă fizic și emoțional

Execuția posturilor necesită implicarea egală a partenerilor. Cei doi trebuie să se bazeze unul pe celălalt și să fie concentrati în alinierea și menținerea echilibrului. Aceasta este o modalitate excelentă de a intensifica legătura cu persoana dragă. Înveți să te eliberezi, să-ți sporești comunicarea, să fii deschis și să te lasi ghidat în posturile de yoga.

2. Crește nivelul de încredere

Posturile în doi necesită exercițiu și încredere unul în celălalt, pentru a avea o formă corectă. Mai mult decât atât, fiecare intrare și iesire din postură se bazează pe noțiuni de tehnică și execuție. Vei observa că această încredere și siguranță mutuală, se va manifesta și în alte domenii, ca o metaforă a relației voastre. Yoga cu un partener dezvăluie frumusețea interdependenței noastre. Uneori în viață, putem realiza mult mai mult, cu mult mai multă bucurie și ușurință atunci când ne sprijinim reciproc.

3. Îmbunătățește comunicarea non-verbale

Cuplurile care practică yoga împreună, se conectează prin atingeri, gesturi, exersându-și abilitățile non-verbale de comunicare, pentru a tranziționa cu ușurință prin mișcări. Schimbul de energie care se realizează, face ca ambii parteneri să citească cu lejeritate expresiile faciale și mișcările corpului, îmbunătățind astfel abilitățile de comunicare.

4. Infrumusețează relatia

Posturile yoga unesc cuplurile la nivel fizic, emoțional și spiritual. Cei doi sunt angajați pe deplin în propria lor experiență, fiecare având un rol clar de sprijin pentru partener. Modul în care relaționează, aduce la suprafață noi receptori ce creează un sentiment de echilibru perfect. Ești mai încrezător în tine, mai puternic, mai conectat ca și cuplu. Un studiu al Psicological Science https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1111/j.1467-9280.2006.01832.x a descoperit că atunci când ne ținem de mană cu partenerul nostru, anxietatea este redusă.

5. Reduce stresul

Yoga este cunoscută pentru eliberarea de tensiune și stres. Micile certuri din cuplu ( familie ) pot fi cu ușurintă înlaturate, participând la o clasă de Yoga în doi. Tensiunea negativă este înlocuită cu energie iubitoare, pozitivă. De asemenea, yoga ne aduce în prezent, experimentând bucuria de a fi împreună. Concentrându-ne asupra persoanei dragi și a experienței trăite, relaxăm sistemul nervos.

! Un mic sfat pentru cei ce vor să experimenteze Yoga în doi:

Explorați cu inima deschisă și să nu vă luați prea în serios! Este un sentiment minunat de libertate, distracție și apropiere.

M-am aventurat și eu de câteva ori într-o asemenea practică. Pe ici colo, am cochetat cu posturi în doi, la wokshop-uri sau sesiuni yoga de grup. Fiica mea, îndrăgostită de o aplicație descoperită pe telefon, mi-a trezit interesul de a încerca unele posturi cu ea. Este mereu o provocare și de o parte și de alta.

Ne trezim de multe ori pe saltelele de yoga, practicând și chicotind: ” Hei mami, uite așa trebuie să ne așezăm. Tu faci downward facing dog, iar eu mă așez cu picioarele pe spatele tău!” Unele posturi ne ies, altele nu, se mai întamplă să ne și dezechilibrăm. Pentru noi funcționează ca și amuzament, un fel de „yoga challenge” în familie, iar timpul petrecut astfel ne îmbujorează obrajii și ne oferă o portie sănătoasă de râs și iubireală.

Tu cu cine te gândești să practici Yoga in doi?

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + eleven =

0

Your Cart