Plută naturală?

Da! Ador să practic yoga pe salteaua din plută naturală!

De ce am ales pluta naturală?

Pluta este un material natural, care durează și rezistă foarte bine în timp, de aceea salteaua de Yoga fabricată din plută, este  alegerea ideala în practica Yoga, Pilates sau a altor exerciții la sol.

Descoperă mai jos minunatele caracteristici ale plutei:

  • Regenerabilă: Pluta reprezintă scoarța stejarului de plută, care crește în special în zona mediteraneană și care poate trăi până la 200 de ani. Scoarța este recoltată manual, la fiecare 9 – 12 ani, un procedeu non-invaziv, fără taierea stejarului.
  • Biodegradabilă: Pluta vine direct din natură, deci este complet reciclabilă și biodegradabilă. Deșeurile de plută provenite din procesul de fabricare a produselor, sunt refolosite.
  • Antimicrobiană: Pluta are proprietăți antibacteriene și antifungice grozave.Pluta se păstrează curată într-un mod natural. Un studiu a prezentat o reducere bacteriană de aproape 100% a stafilococului auriu, după 90 de minute de incubare.
  • Antistatică și rezistentă la apă: Pluta naturală tinde să respingă praful, părul, apa și alte particule mici de pe suprafața sa. Aceasta conține o substanță cerată numită Suberin, care, în natură, respinge insectele mici. Pluta absoarbe apa, facând orice suprafață dde plută aderentă,

Întreținerea saltelei din plută

  • Rulați salteaua cu partea din plută în exterior!
  • Nu pliați salteaua!
  • După utilizare, dacă este foarte umedă, lăsați salteaua să se usuce înainte de a o rula!
  • Atunci când considerați că este nevoie, ștergeți salteaua cu un amestec de apă și oțet, fără a freca!
  • Evitați să depozitați salteaua în lumina directă a soarelui!

* Este posibil ca la primele utilizări, să observați că simbolul imprimat pe saltea își pierde din culoare, sau pare murdar. Acest lucru se datorează procesului natural al plutei de a absorbi tușul.  Deasemenea pot fi diferențe de culoare, textură, suprafață neuniformă. Dat fiind folosirea materialelor naturale, fiecare saltea este unică în felul ei, iar aceste mici deosebiri nu afectează calitatea și longevitatea saltelei.

Despre magazin

Am selectat câteva din accesoriile yoga pe care le folosesc și eu cu drag, să fie disponibile pentru toti ce care doresc să-și completeze și infrumusețeze practica ta Yoga cu produse naturale, biodegradabile, create în armonie cu natura și  tradiția yoghină.

Mai presus de toate, este momentul să spunem „NU!” plasticului, să alegem alternativa ecologică și durabilă a unui produs adaptat stilului de viață și nevoilor fiecăruia dintre noi.

Pentru iubitorii și practicanții de Yoga,am pregătit o colecție unică de saltele din plută proiectate de Juliane Bauer – artistă și yoghină fericită.